illusztráció

Legalább egy magyar bejutott

Legalább egy magyar bejutott

A négyből egy magyar, Budai Dorina jutott be női párbajtőrben a legjobb 32 közé a vívók düsseldorfi Európa-bajnokságán.
A harmadik versenynapon, szerdán 88 vívó kezdte meg reggel a csoportküzdelmeket. A magyarok közül a legjobban Szabó Réka vette az öttusos asszókból álló akadályt, ötből négy ellenfelét legyőzte. Budai, valamint Kun Anna és az újonc Muhari Eszter négyszer nyert és kétszer kapott ki. A 64-es főtáblára ezzel mindannyian feljutottak.

Ott a legnehezebb feladat Budaira várt, aki a címvédő Katrina Lehisszel került szembe. Az észt a várakozásnak megfelelően türelmesen, a megfelelő pillanatot kivárva vívott az elején, 3-0-ra el is húzott, de a magyar párbajtőröző sem kapkodott, és csakhamar felzárkózott. Négy-négy után többnyire Lehisnél volt az egytusos előny, majd 9-9 után fordult a kocka, Budai egymás után kétszer pontosan szúrt, 11-9-re, majd 12-10-re és 13-11-re is vezetett. Az észt egy másodperccel a vége előtt jött fel 13-12-re, de több érdemi idő már nem maradt.

Kun a német Alexandra Ndolóval vívott szoros asszót, 12-13-as állásnál vita alakult ki, mert elfelejtették megállítani az órát, így lepergett a hátra lévő két másodperc. Végül aztán felálltak a felek, de a nagy sietségben a német volt pontosabb.

Szabó Réka a román Bianca Beneának menet közben túlságosan “nagy előnyt adott”, így hiába zárkózott fel 6-12-ről 12-14-re, nem tudta utolérni ellenfelét. Muhari Eszter sem járt sikerrel, a spanyol Sara Fernandez Callejától négy tus különbséggel kapott ki.

Eredmények:
a 64 között:
Budai Dorina-Katrina Lehis (észt) 13-12
Bianca Benea (román)-Szabó Réka 15-12
Alexandra Ndolo (német)-Kun Anna 14-12
Sara Fernandez Calleja (spanyol)-Muhari Eszter 15-11

Kapcsolódó cikkek