Ő is utazhat a téli olimpiára

Ő is utazhat a téli olimpiára

fotó: mob.hu

A Magyar Síszövetség korábbi döntését megváltoztatva nem a sílövészetben résztvevő Szőcs Emőke, hanem Simon Ágnes képviselheti Magyarországot a február 7-én kezdődő szocsi téli olimpia női sífutóversenyein.

Kaszó Klára, a Magyar Síszövetség ügyvezető elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy pénteken este döntöttek a változtatás mellett. “Nem indíthatunk két női sífutót Szocsiban, így annak ellenére, hogy Papp Ildikó az utóbbi húsz versenyen tizennyolcszor legyőzte Simon Ágnest, ez utóbbi versenyző került a csapatba, mert ő rövid és hosszú távon is gyűjtött világranglista pontokat” – közölte a sportvezető az MTI-vel.

Kaszó Klára arra reagált, hogy Salgótarján alpolgármestere, Fenyvesi Gábor (Fidesz-KDNP) a Magyar Síszövetség saját szabályzatával ellentétesnek és botrányosnak nevezte az olimpiai kvótakiosztást, s bejelentette: ügyészséghez fordul, amennyiben a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) hétfői közgyűlésén nem biztosítanak helyet a Szocsiba készülő csapatban a salgótarjáni Papp Ildikónak. A síszövetség ügyvezető elnöke elismerte, a legutóbbi edzőbizottsági ülésen Papp Ildikó kapott nagyobb támogatást és a szövetségi kapitány is őt javasolta indulónak. Ugyanakkor hozzátette: az elnökség több szempontot mérlegelt és hosszas vita után döntött úgy, hogy felülbírálja a javaslatot, azaz Simon Ágnest delegálja a magyar olimpiai csapatba.
   
Papp Ildikó úgy fogalmazott, méltánytalannak tartja, hogy kihagyják az ötkarikás csapatból, véleménye szerint a delegálás szempontjait utólag változtatták meg a kárára. Közölte, hogy továbbra is készül, és reméli, hogy ott lehet versenyzőként Szocsiban. Jelen állás szerint 16 magyar sportoló utazhat Szocsiba.

Kapcsolódó cikkek