fotó: pixabay.com

Ő nyerte a férfi puskások összetett számát

Ő nyerte a férfi puskások összetett számát

Péni István remek teljesítménnyel bizonyult a legjobbnak a férfi puskások összetett számában a budapesti Nemzeti Lőtéren rendezett fedett pályás sportlövő országos bajnokság vasárnapi versenynapján.

A magyar szövetség közleménye szerint az UTE versenyzője már az alapversenyben is szenzációsan lőtt (1191 kör), jobbat a fennálló világcsúcsnál. A sportágban azonban hitelesített világrekordot csak olimpián, világbajnokságon, kontinensviadalon és világkupán lehet lőni, eredménye ezzel együtt így is új fedett pályás magyar rekord. Péni mögött az alapversenyben Hammerl Soma volt a második (1174). A döntőben is fergetegesen versenyzett a 10 méteren Európa-bajnok Péni, aki végül nagy fölénnyel nyert (466,9), és eredménye szintén jobb a fennálló világrekordnál és fedett pályás országos rekord.

Péni István kiemelte: nagyon örül az alap és a döntős eredményének, a verseny pedig jó visszajelzés volt számára.

“Új lőszerrel lövök, és úgy tűnik, hogy bevált. Nagyon várom már az indiai világkupát, mert egy éve nem volt jelentős nemzetközi versenyem”

– mondta.

A második és harmadik helyen a Komáromi VSE két versenyzője, Vas Péter (457) és Pekler Zalán (445.2) végzett. Sidi Pétert szabálytalan eszközhasználat miatt kizárták.
Győrik Csaba szövetségi kapitány szerint Péni kiváló formáját már az edzéseken is láthatták, és a döntőben az első öt lövés után még nem ő vezetett ugyan, de aztán már nem volt kérdés, hogy ki nyer ezen a napon. A szakember kiemelte a második helyezett Vas Pétert, aki “a döntőben remekül versenyzett”, és teljesítményével kellemes meglepetést szolgáltatott.

Eredmény, férfi puska, 50 m összetett:

1. Péni István (UTE) 466,9 kör – fedett pályás országos csúcs (alap: 1191 kör – fedett pályás országos rekord)
2. Vas Péter (Komáromi VSE) 457
3. Pekler Zalán (Komáromi VSE) 445,2

Kapcsolódó cikkek