Nagy siker ez a magyar birkózásnak

Nagy siker ez a magyar birkózásnak

A magyar női válogatott nyerte a pontversenyt a hagyományos Dan Kolov nemzetközi birkózó emlékversenyen a bulgáriai Plovdivban.

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint az Európa-bajnokság és az olimpiai kvalifikációs tornák közelsége miatt nem minden ország képviseltette magát, de így is színes volt a mezőny. A magyarok csak női csapatot indítottak, amely nagyszerűen szerepelt, öt érmet szerzett – közte két aranyat -, ennek köszönhetően megnyerte a pontversenyt.

Az Európa-bajnoki második, kétszeres U23-as kontinensbajnok Németh Zsanett (76 kg) újra jó formát mutatott, megválasztották a viadal legjobb külföldi birkózójának, miután ecuadori, egyiptomi és bolgár riválisát legyőzve aranyérmes lett.

Hasonlóan végzett a szintén UTE-s, junior Eb-3. Dollák Tamara (59 kg), aki chilei és georgiai ellenfelét is két vállra fektette. Ezüstérmet vehetett át svéd, panamai és lett versenyzőt legyőzve, bolgártól kikapva a ferencvárosi Szabados Noémi (65 kg), bronzig jutott Szekér Szimonetta (53) és Galambos Ramóna (57). Egy hét múlva Varsóban kezdődik az Európa-bajnokság, amelyen a most szereplők közül Németh Zsanett és Galambos Ramóna lesz érintett.

Kapcsolódó cikkek