A bronzérmes Kovács Sarolta a nõi öttusázók egyéni versenyének kombinált száma után a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokió Stadionban 2021. augusztus 6-án, fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Katonai világbajnokságra készül olimpiai bronzérmes öttusázónk

Katonai világbajnokságra készül olimpiai bronzérmes öttusázónk

Alig több mint két hete még Tokióban versenyzett Kovács Sarolta, de az olimpiai bronzérmes öttusázó már újabb rangos viadalra készül.

“Még nem sok időt töltöttem itthon, az is főként élménybeszámolókkal, különböző médiaszereplésekkel telt. A múlt héten viszont már elkezdtem futni, hogy fizikailag rendben legyek, ezen a héten pedig a többi számban is edzek, ugyanis hétfőn a katonai világbajnokságra utazom Lengyelországba”

– nyilatkozott a székesfehérváriak világbajnoka, majd hozzátette, hogy az olimpia közelsége miatt nincs szüksége különösebb rákészülésre, mivel a szervezete még nem felejtette el a sok munkát, sőt, jót is tett neki a kis pihenő.

“Szeretem a katonai világbajnokságokat, a 2018-as budapesti versenyen ezüstérmes, előtte pedig bronzérmes voltam, szeretnék most is egy vagy több érmet nyerni. A helyszínt jól ismerem, volt olyan év, hogy többször is versenyeztem Drzonkówban. A  lengyel öttusabázison mindig jó viadalokat rendeznek”

– mondta Kovács Sarolta őrmester, aki a világbajnokság első napján a fiatal Guzi Blankával az oldalán váltóban szerepel, majd egyéniben is harcba indul az éremért. A mezőny várhatóan a hagyományokhoz híven erős lesz, mivel az öttusa sok helyen ma is katonai sport, és a legjobbak – Magyarországhoz hasonlóan – a sportszázad tagjai. A tokiói indulók közül Kovács Sarolta mellett még Kasza Róbert indul a katonai vb-n.

Kapcsolódó cikkek