A bronzérmes Kovács Sarolta a nõi öttusázók egyéni versenyének kombinált száma után a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokió Stadionban 2021. augusztus 6-án, fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Fontos szerep jutott Kovács Saroltának

Fontos szerep jutott Kovács Saroltának

A szeptember közepén sorra kerülő székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság egyik reklámarca lesz az olimpiai bronzérmes, világbajnok Kovács Sarolta.

A székesfehérvári öttusázás egyik meghatározó alakjának május végén született meg a kisfia, Vincent, ezt követően pedig sikeres államvizsgát tett a Testnevelési Egyetemen.

“Vincent május 23-án született, mint Martinek Jani, aki azóta is emlegeti, hogy ezen a napon olimpiai és világbajnokok születnek… Azt persze még nem tudjuk, hogy mit fog sportolni a kisfiunk, labdarúgó lesz-e, mint az apukája, vagy öttusázó, de már sportos életet él. Egyre gyakrabban járok az Alba Volán telepére a régi társakhoz, és őt mindig viszem magammal. Néhány lövőedzést már tartottam a kicsiknek”

– nyilatkozott Tarné Kovács Sarolta, aki az öttusázók mentális felkészüléséből írta szakdolgozatát, és a sikeres államvizsga után szakedzőnek mondhatja magát.

Az olimpiai bronzérmes elmondta, hogy nagyon várja az Európa-bajnokságot, melyet szeptember 10-én a Székesfehérvári Civil Nap rendezvény keretében népszerűsít majd a Zichy-ligetben egy öttusastandnál és a színpadon.

“Nekem nagyon jó emlékeim vannak a fehérvári versenyekről, 2010-ben egyéniben és csapatban is junior világbajnok lettem, a 2018-as Európa-bajnokságon pedig egyéniben és váltóban bronz-, csapatban pedig aranyérmet szereztem. Biztos vagyok benne, hogy a magyar versenyzők most is megörvendeztetik majd a szurkolókat. Úgy tervezem, hogy kisfiammal mindennap kimegyek szurkolni a mieinknek”

– tette hozzá.

Az Eb szeptember 13-án kezdődik az egynemű váltókkal, majd 14-től 18-ig az egyéni és csapatverseny következik a nők és a férfiak számára is, 19-én pedig a vegyes váltóval zárul a kontinensviadal.

Kapcsolódó cikkek