forrás: pixabay.com

Három magyar indul Tel-Avivban

Három magyar indul Tel-Avivban

Pigniczki Fanni, Wiesner Hanna és Lovász Luca lehet ott a felnőttek egyéni versenyében a szerdától vasárnapig tartó 38. ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon, amelynek Tel-Aviv ad otthont.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az olimpikon Pigniczki mind a négy szerrel bemutatja gyakorlatát, Wiesner labdával, karikával és buzogánnyal, Lovász pedig szalaggal szerepel majd Izraelben. A junioroknál Vörös Szonja buzogánnyal és szalaggal, míg Gyulai Blanka karikával és labdával indul.

Pigniczki május közepén az országos bajnokságon tért vissza a lábközépcsonttörése miatti kényszerpihenő után, majd két héttel később a portugáliai világkupa-versenyen karikával 26,250, buzogánnyal 26,550 pontot kapott, és mindkét szerrel nyolcadik lett a döntőben.

A magyar felnőtt együttes kéziszercsapat Jurca Lilla, Szabados Dóra, Farkas Júlia, Varga Lujza, Mészáros Mandula Virág, Urbán-Szabó Mónika összeállításban szerepel. A felnőtt korosztályban egyéni kategóriában hirdetnek szerenkénti és egyéni összetett győztest is. Az együttes kéziszercsapatok esetében szintén szerenkénti és összetett csapat eredmény is lesz, a selejtezőkben bemutatott öt karika, valamint a három szalag és két labda gyakorlatok összesítése alapján. Emellett a felnőtteknél is lesz csapatverseny, amely két részből tevődik össze: a felnőtt egyéni versenyzők selejtezőbeli nyolc és az együttes kéziszercsapat két gyakorlatának összesítéséből.

A junioroknál szerenkénti és egyéni csapateredményt hirdetnek.

Utóbbit a magyarok esetében a Gyulai Blanka és Lovász Luca négy gyakorlata pontszámainak összege alapján számolják. Ennek eredményhirdetése a verseny első napjának végén lesz, majd másnap a szerdöntők következnek.

Az Európa-bajnokság programja:

szerda:
junior selejtező és csapatverseny 11.00

csütörtök:
egyéni selejtező (karika, labda) 13.00

péntek:
egyéni selejtező (buzogány, szalag) 9.00

szombat:
egyéni összetett döntő 10.00, együttes kéziszer-csapat selejtező 18.00

vasárnap:
szerenkénti döntők:
karika, labda 9.00,
buzogány, szalag 10.15,
együttes kéziszer-csapat döntő 12.00

Kapcsolódó cikkek