illusztráció, fotó: pixabay.com

Csetény lovasa nyerte az Iváni Vágtát

Csetény lovasa nyerte az Iváni Vágtát

Vörös József győzött az Iváni Vágtán szombaton Marina nevű, hatvan százalékban telivér génekkel rendelkező lovával. Ezt közölte az elővágta szervezője szombaton.

Hajtó Péter – aki egyben a Győr-Moson-Sopron megyei település polgármestere is – elmondta, hogy Iván új helyszínként csatlakozott idén a Nemzeti Vágta versenysorozatához és az elővágta első három helyezettje vesz részt az októberi Nemzeti Vágtán. Másodikként Tata lovasa, Mátyás Edina, harmadikként pedig Abony lovasa, Szboray Viktória ért célba a felnőtteknél. A felnőtt futamoknál tíz lovas indult.

Hajtó Péter hozzátette, hogy megrendezték a Kishuszár Vágtát is, amelynek tizennégy 10 és 16 év közötti indulója volt.

A kishuszároknál Fülöpszállás lovasa, Látos Lili ért célba elsőként, másodikként Dunaszeg lovasa, Nagy Noémi, a harmadik pedig Felsőpakony lovasa, Nagy Regina lett. Hajtó Péter kitért arra is, hogy az 1080 méter hosszú és 12 méter széles pályát egy hónapja kezdték építeni, a felnőtteknek két és fél, a kishuszároknak két kört kellett menniük. A futamok nézőszáma “várakozáson felüli” volt – fűzte hozzá.

“A kísérőprogramok közt egyebek mellett volt légtorna, lovastorna, csikós és puszta ötös bemutató, de terepfutó versenyt is rendeztek 10 és 5 kilométeres távokon”

– sorolta, hozzátéve, hogy egy egykilométeres távon jótékonysági futást is rendeztek, amelynek bevételét fele-fele arányban a helyi állatmenhely és a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete javára fordítják.

A Nemzeti Vágta idei elővágta sorozata június 19-én kezdődött a Vajdasági Vágtával és szeptember 18-án zárul a Hevesi Vágtával.

A Nemzeti Vágta október 2-án és 3-án lesz Budapesten a Hősök terén.

Kapcsolódó cikkek