illusztráció, forrás: pixabay.com

Ők nyerték a Nemzeti Vágta heti előfutamait

Ők nyerték a Nemzeti Vágta heti előfutamait

Szilvásvárad és Vácrátót csapata nyert a Nemzeti Vágta Vácdukán tartott előfutamain szombaton. Erről beszélt a Vágta főkapitánya.
A Kishuszár Vágtát Szilvásvárad, a Nagyhuszár Vágtát pedig Vácrátót nyerte – tette hozzá Székely Tibor a Vácdukai Vágta végén.

A Vácduka Kővágó nevű településrészén tartott versenyen, a Kishuszár elővágta három futamán összesen nyolc település, Köveskál, Szilvásvárad, Püspökhatvan, Iklad, Fülöpszállás, Nyírpazony, Vácduka és Békés indult. A Nagyhuszár Elővágta szintén három futamán pedig kilenc település – Püspökszilágy, Sződ, Ősagárd, Vácduka, Csörög, Őrbottyán, Vácrátót, Püspökhatvan és Iklad lovasai mérték össze tudásukat.

Az elővágták győztesei délután mérkőztek meg egymással és közülük kerültek ki az előfutamgyőztesek.

A következő években is megtartják a Nemzeti Vágta vácdukai előfutamát, miután nemrég hároméves szerződést írt alá Makkos László, a település polgármestere és Ladányi Kovács Zoltán, a szervező Lovas-Show Kft. ügyvezető igazgatója.
Az előfutam egyben kulturális esemény is rangos programokkal és minifesztivállal. A Nemzeti Vágta honlapja szerint idén 13 helyszínen tartanak elővágtát: a kvalifikációs versenyek sora május 28-án Szabadkán indult.

A 15. Nemzeti Vágta döntőjét október 1-jén és 2-án rendezik Budapesten. Tavaly a Hősök terén felállított speciális pályán 60 magyarországi és határon túli terepülés lovasa mérte össze tudását.

Kapcsolódó cikkek