Akár már kezdődhetne is a világbajnokság

Akár már kezdődhetne is a világbajnokság

Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) elnöke szerint akár már most rajtolhatna a budapesti világbajnokság, a hátralévő napokban már csak az utolsó simításokat végzik.

“A nézőknek vasárnap kezdődik, de nekünk azért már elkezdődött. Felépült egy kisebb város a Hungexpo területén, megérkeztek a versenyzők, akik gyakorolnak, beütnek az asztalokon. Nekünk, szervezőknek már nagyüzem van”

– mondta csütörtökön az M1 aktuális csatornán a sportvezető.

Szóba kerültek a hazai World Tour-versenyek is, melyek megrendezése – mint mondta – sok tapasztalattal szolgált.

“Mi most már hetedik éve rendezünk World Tour-versenyt Magyarországon, előbb Szombathelyen, aztán Budapesten. Az idén januári viadalon a világ elitje itt volt, Kína, Japán és az európai sztárjátékosok is részt vettek rajta, úgyhogy valóban hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk. Természetesen a méretek mások”

– folytatta.

A szövetségi elnök beszélt arról is, hogy a Hungexpóra kilátogató nézők elsősorban fantasztikusan látványos sportélményt kapnak, emellett pedig show-élményben is részesülnek.

“Több tonna világítóeszköz került elhelyezésre a csarnokokban, hatalmas show-világítás lesz, természetesen komoly hangtechnikával, DJ-vel. Olyan show-élménye lesz a kilátogató nézőknek, ami a sportélmény mellett remélhetőleg megragad az emlékezetükben”

– mondta.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Hungexpo területén élményközpontot is felépítettek, ahol a nézők is kipróbálhatják a sportágat, illetve akár olimpiai bajnokokkal is játszhatnak.

“Együttműködünk a többi, világbajnokságot rendező sportág sportolóival, vezetőivel, úgyhogy előfordulhat, hogy egy olimpiai bajnokkal vagy egy pingpongos sztárral fog tudni pingpongozni egy-egy néző. Olyan programokat szerveztünk, amelyek a családoknak is akár egy egész napos, de legalábbis egész délelőttös vagy délutános elfoglaltságot tud teremteni”

– mesélte.

A jegyeladásokat illetően elárulta, hogy a bérletek gyakorlatilag az értékesítés első napjaiban elfogytak.

“Utána azt a döntést hoztuk, hogy szekciójegyeket fogunk értékesíteni, ami azt jelenti, hogy délelőttre és délutánra lehet jegyeket vásárolni”

– mondta, hozzátéve, hogy akár még a helyszínen is lehet majd belépőhöz jutni, de mivel az utolsó napokra csak pár száz maradt, akkorra már kisebb erre az esély. A világbajnokság vasárnap kezdődik és jövő vasárnapig tart.

Kapcsolódó cikkek