kerékpár (illusztráció), forrás: pixabay.com

Visszatér Fetter Erik

Visszatér Fetter Erik

Az országúti kerékpáros a jövő szerdán rajtoló belga körversenyen tér vissza, miután betegség miatt fel kellett adnia a Giro d'Italiát.

“Örülök, hogy bekerültem a csapatba, mert így tapasztalatokat gyűjthetek a belgiumi versenyekről, amelyek semmihez sem hasonlíthatók. Teljesen más kávéház. Kiderül, hogy jó lehetek-e a belga versenyeken a jövőben, ráadásul kiváló felkészülés lesz számomra az országos bajnokságra, mert lesz időfutam is”

– mondta az M1 aktuális csatornának az EOLO-Kometa bringása, aki hozzátette, a hosszabb kihagyás miatt semmiféle elvárás nincs önmagával szemben, csupán tapasztalatot szeretne gyűjteni.

A 23 éves versenyző elárulta, nem élte meg jól, hogy nem tudta befejezni az év első háromhetes viadalát, de hazaérkezését követően  még egy hétig beteg volt, ezért edzeni sem tudott.

“Láttam mennyi jó szökés ért el a célig, ezek nem voltak életem legszebb hetei, de most már csak előre tekintek. Majdnem két hét kihagyás hosszúnak számít a szezon közepén, de gyorsan vissza tudtam rázódni, ami engem is és az edzőimet is meglepett. Természetesen megéreztem, de nem a nulláról kellett elkezdenem a munkát”

– fogalmazott a sportoló.

Az időfutamban címvédő Fetter Erik az országos bajnokságról azt mondta, a betegség miatt nem vár sokat magától, ezért akkor sem fog bánkódni, ha nem megy jól. Azt viszont hozzátette, alapvetően fekszik neki a pannonhalmai központú mezőnyverseny útvonala, mert szereti a rövid, meredek emelkedőket.

Kapcsolódó cikkek