futó (illusztráció) forrás: pixabay.com

Új rekord született a Wizz Air Budapest Félmaraton

Új rekord született a Wizz Air Budapest Félmaraton

Szemerei Levente pályacsúccsal győzött, Erdélyi Zsófia pedig idei legjobbjával nyerte vasárnap a 37. WizzAir Budapest Félmaratont.

A hazai sportági szövetség beszámolója szerint jó versenynek ígérkezett a budapesti félmaraton, mivel ott volt a mezőnyben három kiváló férfi futó, Csere Gáspár, Jenkei Péter és Szemerei Levente is. Az ideálisnak mondható körülmények között Csere és Szemerei együtt érkezett féltávhoz, majd a 21 097,5 méteres viadal második felében a Szekszárdi Sportközpont fiatalja elszakadt BEAC-os ellenfelétől, így megnyerte a versenyt.

A 22 éves Szemerei 1:04:57 órás győztes ideje új pályacsúcs.

A régit a mögötte második helyen célba érkező BEAC-os olimpikon tartotta, aki 1:05:51-es teljesítményével szintén javítani tudott a 2020-ban ezen a versenyen futott legjobbján. A harmadik a szlovákiai Tibor Sahajda lett 1:06:27-tel, a Vasas SC színeiben rajthoz álló Jenkei pedig 1:09:38-cal a negyedik helyen zárt.

A női versenyben Erdélyi Zsófia is remek teljesítménnyel győzött: a Csömöri Sport Kft. kétszeres olimpikonja 1:14:12-t futott, aminél korábban csupán kétszer, 2013-ban és 2021-ben teljesítette gyorsabban a félmaratoni távot.

Az ezüstérmes Nagy Julianna (ELTE SE Sashegyi Gepárdok) lett, aki 1:18:24-es új egyéni csúcsot ért el. A dobogó legalsó fokára a DSC-SI-t képviselő File Zita állhatott fel 1:19:32-es eredménnyel. A viadalra – a rendező Budapest Sportiroda (BSI) közlése szerint – több mint 70 országból több mint 8000 futó érkezett. A rajt és a célterület a Pázmány Péter sétányon volt, az útvonal pedig érintette a főváros nevezetességeinek egy részét.

Kapcsolódó cikkek