Magyar bronzérem a junior csapatversenyben

Magyar bronzérem a junior csapatversenyben

A Balázs Kíra, Béke Flóra, Mayer Gréta, Peresztegi Nóra, Szmirnov Anna összeállítású magyar juniorválogatott bronzérmet nyert a törökországi Mersinben zajló női torna Európa-bajnokság pénteki csapatversenyében.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a selejtezőben az öt versenyző közül szerenként négy mutathatta be a gyakorlatát, és a három legjobb eredmény számított. A pénteki eredmények alapján hirdettek sorrendet csapatban és egyéni összetettben, valamint selejtező volt a nyolctagú szerenkénti döntőkre is.

A magyar együttes felemáskorláton és gerendán sem remekelt, talajon és ugrásban viszont kiválóan teljesített, és 143,428 ponttal a harmadik helyen végzett a románok és az ukránok mögött.

Egyéni összetettben Balázs Kíra szerepelt a legjobban, aki hetedik lett. A junioroknál minden szeren lesz magyar döntős: talajon és gerendán Mayer Gréta, ugrásban Balázs Kíra, felemáskorláton pedig Szmirnov Anna.

“Az első két szeren többen is rontottak, köztük Mayer Gréta is, akitől előzetesen a legjobb összetett eredményt vártuk. Többet ért el a csapat, mint amit előzetesen vártunk. Ez remek eredmény, főleg annak tudatában, hogy két rutinos versenyző, Nerhof Anett és Szilágyi Nikolett nélkül értük el mindezt”

– nyilatkozta Draskóczy Imre szövetségi kapitány.

Altorjai Sándor csapatvezető úgy fogalmazott, szűkebb mezőnyben ért el remek eredményt a csapat, de ettől még nem lehet elvitatni a megszerzett bronzérmet a magyaroktól. Az Európa-bajnokságon a koronavírus-járvány miatt mindössze 16 ország versenyzői indulnak, a felnőttek mezőnyében 46, a junioroknál 42 tornász szerepel.

A további program:

szombat: felnőtt csapatverseny, döntő 13.30
vasárnap: junior szerenkénti döntők 8.00, felnőtt szerenkénti döntők 13.00

Kapcsolódó cikkek