Kis hazánk legnagyobb sztárjai lóra pattannak

Kis hazánk legnagyobb sztárjai lóra pattannak

Nemzeti Vágta

Rajtuk kívül Hajas László, Kaszás Géza, Rippel Ferenc, Rippel Viktor, Bebe, Fábry Sándor és Rékasi Károly is vállalta a szeptember 18-i megmérettetést. A közismert embereket komatállal kérték fel a részvételre, így a jótékonysági sztárfutamra, a kocsitoló és fogathajtó versenyre, valamint a dámalovaglásra – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég.

Lázár Vilmos és lázár Zoltán

Lázár Vilmos és lázár Zoltán

A Nemzeti Vágta idén a Rákóczi-szabadságharc két hősének, Bercsényi Miklósnak és fiának, Bercsényi Lászlónak állít emléket. A lovas fesztivál – melyet a Hősök terén és az Ötvenhatosok terén rendeznek – egyik újdonsága a kétlovas fogathajtó verseny. További változást jelent, hogy az elő- és középfutamoknak nemcsak az első, hanem a második és harmadik helyezettje is továbbjut, a döntőben pedig a második és a harmadik helyezett is részesül pénzjutalomban.

A versenyszabályzat alapvetően nem változott: a legfontosabb a versenyzők és a lovak  biztonsága, valamint a versenyen az esélyegyenlőség biztosítása. Ezért bármilyen település indíthat lovast az előfutamokon, az ismeretlen származású lovakat pedig kizárják a versenyből.     

Nemzeti vágta

Az esemény programjai között kocsitoló verseny, díjugrató verseny, lovas bohóc bemutató, akadályvágta és jótékonysági sztárfutam szerepel, az Andrássy úton a korábbi évekhez hasonlóan a nevező települések és szponzorok standjai, országkonyha, kézműves és népművészeti bemutatók szórakoztatják a fesztiválra kilátogatókat.

Kapcsolódó cikkek