illusztráció

Két magyar is bekerült a 32 közé férfi párbajtőrben

Két magyar is bekerült a 32 közé férfi párbajtőrben

Siklósi Gergely és Andrásfi Tibor bejutott a 32 közé a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében az Antalyában zajló vívó Európa-bajnokság vasárnapi napján.
A 64 között két “nagy hal” akadt a magyarok horgára: Andrásfi a legutóbbi, 2019-es Eb-n győztes, címvédő izraeli Shalom Yuval Freilich, míg Nagy Dávid a tokiói olimpián bronzérmes ukrán Igor Reizlin ellen lépett pástra.

Az olimpiai ezüstérmes Siklósi ellenfele a brit Benjamin Andrews volt, akivel az első harmad után döntetlenre, 3-3-ra állt. A második szünetben a rivális 8-7-re vezetett, de a magyar világbajnok fordított (9-8, 10-9), majd 14-12-re győzött. Ugyancsak továbblépett Andrásfi, aki 7-4-re is vezetett az izraeli ellen, ám vetélytársa egyenlített (9-9). Innentől kezdve Andrásfi irányított, együttes találatok is estek, végül 15-12-es magyar siker született. Nem sikerült a továbbjutás Koch Máténak, aki ellen a finn Niko Vuorinen a szünetben 11-8-ra vezetett, majd a végén egy tussal nyert. Nagy Dávid asszója nagyon izgalmasra sikerült az olimpiai bronzérmes ellen. Az első harmad 2-1-es magyar vezetéssel ért véget, utána az ukrán vezetett, 14-12-re is. Nagy talált, majd egy másodperccel a vége előtt egyenlített. A ráadás egy percben azonban ismét az ukrán talált és ezzel ő lépett tovább a 32 közé.

Eredmények:

a 64 között:
Siklósi Gergely-Benjamin Andrews (brit) 14-12
Andrásfi Tibor-Shalom Yuval Freilich (izraeli) 15-12
Niko Vuorinen (finn)-Koch Máté 15-14
Igor Reizlin (ukrán)-Nagy Dávid 15-14

Kapcsolódó cikkek