Hajósék először, Vecseyék másodszor nyertek

Hajósék először, Vecseyék másodszor nyertek

A férfiaknál Hajós Artúr és Stréli Bence, a nőknél Vaida Beáta és Vecsey Fanni sikerét hozta a strandröplabda országos bajnokság második, csepeli mesterversenye.

A férfi végjátékban az elődöntőben a Pénzügyőr párosa, az első, tatai fordulóban nyertes Rása Alex és Rozgonyi Bálint három szettben kerekedett az előző viadalon döntős, 2016-os bajnok Bagics Balázs és Tóth András (Penta-KSE) fölé. A másik elődöntőben az első tornát kihagyó, ifjúsági olimpiai negyedik Hajós Artúr és Stréli Bence (SRSE) a címvédő Kiss Dánielt és Bán Viktort (Pénzügyőr SE) két szettben legyőzve jutott fináléba.

A döntőben Hajósék remek játékkal, könnyedén bizonyultak jobbnak Rásáéknál.

“Nagyon jól ment a játék, Bálint és Alex nagyon jól játszottak, nem volt ez olyan egyszerű meccs, mint az eredményből játszik. Örülök, hogy sikerült százszázalékosan visszatérni a sérülésemből”

– fogalmazott Hajós Artúr. Stréli szerint nem lehet kijelenteni, hogy ők lennének a favoritok a két hét múlva esedékes fináléban, de egyértelműen az aranyérem megszerzése lesz a céljuk.

A bronzérmet 37 percnyi küzdelem után Kiss Dániel és Bán Viktor párosa szerezte meg.

A nők fináléjában megismétlődött a két héttel ezelőtti mérkőzés, és bár a Juraszik Patrícia, Villám Lilla (SRSE) kettős sokkal jobban játszott, mint Tatán, végül ezúttal is a két mérkőzéslabdát hárító, 17 éves Vecsey Fanni (Gödöllői RC), illetve szatmárnémeti születésű társa, Vaida Beáta (Eötvös DSE) örülhetett.

“A végén úgy voltunk, hogy nincs veszítenivalónk, így minden baromságot megpróbáltunk, ami bejött. Nem igazán tudom egyelőre megmondani, hogyan fordítottunk, ahhoz előbb vissza kell néznem a mérkőzést”

– értékelt a finálét követően Vaida. Vecsey szerint fejben erősek tudtak maradni a hullámvölgyeik ellenére is, ez döntött a javukra.

A bronzérem Győri Panna és Szabó Dorottya nyakába került, akik két szettben, 40 perc alatt nyerték meg a helyosztót.

Az országos bajnokságból már csak a döntő van hátra, aminek idén is a Lupa Beach ad otthont augusztus 28. és 30. között. Nemenként a legjobb 16 páros szerepelhet. MKB-Pannónia Alapkezelő Strandröplabda Magyar Bajnokság, 2. mesterverseny, Csepeli Szabadkikötő:

férfiak, döntő:

Hajós, Stréli-Rása, Rozgonyi 2-0 (14, 17)

3. helyért:
Kiss D., Bán-Bagics, Tóth A. 2-0 (25, 19)

nők, döntő:
Vaida, Vecsey-Juraszik, Villám 2-1 (18, -17, 16)

a 3. helyért:
Győri, Szabó D.-Vasvári E., Vasvári Zs. 2-0 (22, 11)

Kapcsolódó cikkek