forrás: pixabay.com

Kezdődik a strandröplabda országos bajnokság

Kezdődik a strandröplabda országos bajnokság

A csopaki Beach Arénában pénteken a selejtezőkkel kezdődik meg az Audi Hungária strandröplabda országos bajnokság, amely idén is négy állomásból áll.

Vatai Gabriella, a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) ügyvezető igazgatója a szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Csopak után Tata, illetve Csepel lesz a következő két forduló helyszíne, a döntőt pedig a legjobb párosok részvételével augusztus közepén, a budakalászi Lupán rendezik meg. Beszélt arról is, hogy idén több kuriózummal készülnek az amatőrök számára, így már Csopakon is szerveznek egy vállalati strand kupát, valamint a “Termesek a strandon” nevű rendezvénnyel a teremröplabdát kívánják népszerűsíteni a közönség körében.

Vatai Gabriella hozzátette, minden feltétel adott ahhoz, hogy az idei egy remek strandröplabdás szezon legyen. Szakmailag kiélezett mérkőzéseket és a fiatalok nemzetközi mezőnyhöz való felzárkózását várja.

Lőre Péter, a névadó szponzor, a 12 000 dolgozót foglalkoztató és az ország exportvolumenjének nyolc-kilenc százalékát adó Audi Hungária vállalati kommunikációs vezetője közölte, hogy a TAO-ból eddig a győri régió sportját segítették, ám most nyitottak, és már több országos szövetséget, köztük az MRSZ-t is támogatják. Perényi Zsigmond vállalati marketing és kormánykapcsolati vezető ehhez annyit fűzött hozzá, hogy hosszú távú együttműködésben gondolkoznak, hiszen az autógyár számára mindig is fontos volt a sport, mozgás és az egészséges életmód.

A női címvédő páros egyik tagja, az ezúttal is Villám Lillával készülő Vaida Beáta úgy érzi, hogy kettősük egyre jobban fejlődik és már nemzetközi szintű labdameneteket is képesek játszani, a céljuk pedig nem lehet más, mint hogy idén is ők legyenek a bajnokok.

Vaidáék egyik fő riválisa a Gubik Hanna, Villám Csenge duó lehet, így testvérharc alakulhat ki az aranyéremért. Az Egyesült Államokban tanuló Gubik azért is várja optimistán a magyar bajnokságot, mert nyolc hónapot Floridában töltött, így szinte egész évben nagy melegben, kiváló edzők és nagy stáb segítségével készülhetett, és bízik abban, hogy a kinti tudást sikerül hazahoznia. A tavaly az U18-as Eb-n sporttörténelmi bronzérmet nyert Veress Ákos ezúttal is Tari Bencével versenyez, akinek kisebb szalagszakadása volt a közelmúltban, ezért úgy gondolja, a Lupán rendezendő döntőre fognak igazán összeállni, és ott a legjobb négybe várja magukat.

Az ötszörös bajnok, négyszeres címvédő Stréli Bence párja ezúttal nem Hajós Artúr lesz, mert utóbbi inkább a teremröplabdára koncentrál, és ezért a strandröplabdázást szünetelteti.

Stréli ezért fiatalabb csapattársaival indul, Csopakon például Polgár Leventével, Tatán pedig Dóczi Domonkossal áll rajthoz. Azt azonban nem árulta el, ki lesz a partnere a budakalászi döntőben.

Kapcsolódó cikkek