Ez történt a DVTK-val

Ez történt a DVTK-val

Karanténban lévő vezetőedzője, Földi Attila nélkül utazott el Törökországba a női kosárlabda Euroliga szerdai selejtezőjére az Aluinvent DVTK.
A klub honlapjának tájékoztatása szerint az együttes vasárnap – a nemzetközi szövetségnél (FIBA) megkövetelt két negatív teszt után – repült el Miskolcról Isztambulba, ahonnan másfél órára található Izmit városa, a kvalifikációs meccs helyszíne.

Az október 17-én pozitív koronavírustesztet produkált Földi Attila hatósági karanténja kedden telik le. A tréner ezután sem csatlakozhat csapatához, mivel a társaság vasárnaptól buborékban, vagyis a külvilágtól elzárva egy izmiti hotelben tartózkodik négy napon át, amelyet csak a sportcsarnokba utazás idejére lehet elhagyni. A vezetőedző távollétében Völgyi Péter sportszakmai igazgató irányítja az együttest az Izmit Belediyespor ellen. Az átszervezett 2020/21-es szezon selejtezőjében oda-visszavágós rendszer helyett egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. A DVTK győzelem esetén a főtábla A csoportjában folytathatja szereplését az orosz Dinamo Kurszk és Nagyezsda Orenburg, valamint a spanyol Salamanca ellen. Ha kikap, akkor az Európa Kupa B csoportjában kap helyet a török Genclik, a svéd Umea és az izraeli Ramla mellett.

A 16 csapatos Euroliga-főtáblán november 29. és december 5. között kerül sor az első körre egy helyszínen, buborékos formában, négycsapatos csoportokkal. A D csoport tornáját a magyar bajnok Sopron Basket rendezi, ellenfelei a török Galatasaray, a Bourges és a szintén francia Basket Landes lesznek.

Kapcsolódó cikkek