fotó: pixabay.com

Bravúros győzelemmel jutott tovább a magyar tehetség

Bravúros győzelemmel jutott tovább a magyar tehetség

Piros Zsombor bejutott a selejtező második fordulójába hétfőn a francia nyílt teniszbajnokságon.

A világranglista 189-edikje első Roland Garros-kvalifikációjában a harmadik kiemelt Sam Querreyt kapta ellenfélül, aki 34 évesen jelenleg csak 107. az ATP-rangsorban, de 2018-ban a 11. helyen állt, tíz tornát nyert meg, és elődöntős volt a 2017-es wimbledoni bajnokságon. A 22 éves magyar első találkozójukon bátran irányítva rögtön elvette a 198 centis kaliforniai szerváját, majd 5:2-nél ismét, így 31 perc elteltével szettelőnybe került.

A folytatásban az Australian Open 2017-es junior bajnoka 1:1-nél brékelt, miközben az amerikai sokat csúszkált a számára nem túl kedves salakon, és rendre rosszul jött ki a hosszabb labdamenetekből.

Érdekes, hogy Piros ekkor hét ásznál tartott, míg riválisa meglepetésre csak egyet ütött. A sokadik elrontott Querrey-tenyeres már dupla bréket jelentett a budapesti teniszező számára, így közel került a továbbjutás, a Garros ezen szakaszában ugyanis még csak két nyert szettre mennek a mérkőzések. Piros egy kiváló fonák röptével végül lezárta a meccset, amely mindössze 58 percig tartott.

A főtáblához három győzelemre van szükség, Piros következő ellenfele a szerb Nikola Milojevic (162.) vagy a fehérorosz Jegor Geraszimov (146.) lesz.

A Roland Garros vasárnap rajtoló főtábláján öt magyar indulhat alanyi jogon: Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Udvardy Panna és Gálfi Dalma. Jani Réka a selejtezőben kezd szintén hétfőn.

Kapcsolódó cikkek