fotó: pixabay.com

Balázs Attila ott lesz a Davis Kupa-döntőn

Balázs Attila ott lesz a Davis Kupa-döntőn

A januári, ausztráliai versenyekre tervezi a visszatérést Balázs Attila teniszező, aki ugyanakkor mindenképp ott lesz november végén a torinói Davis Kupa-döntőn.

A világranglistán jelenleg 130. helyen álló 33 éves játékos az M1 aktuális csatornának azt mondta, az Achillesében lévő krónikus gyulladás már másfél éve kínozza. Hozzátette, ez nem olyan sérülés, melyről könnyen meg lehet mondani, mikor gyógyul meg teljesen.

“Voltak már olyan hetek, amikor úgy tűnt, fogok tudni játszani, már versenyre is majdnem elutaztam, de végül mindig úgy döntöttünk, hogy még nem vagyok százszázalékosan egészséges”

– nyilatkozta a válogatott játékos.

Balázs azt reméli, hogy mire januárban, Ausztráliában elindul az új szezon, addigra teljesen felépül, mert szeretne az előversenyeken, valamint az Australian Openen is részt venni.

“A védett világranglistás helyem a 101., az első pályára lépésem után kilenc hónapon át kilenc versenyen ezzel indulhatok, utána pedig annyi pontom lesz, amennyit ezeken összegyűjtök. Szeretnék ezzel részt venni mind a négy Grand Slam-tornán, illetve egyéb nagy versenyeken”

– fogalmazott Balázs Attila. Kiemelte, ez kétélű fegyver, ugyanis bár ezeken a viadalokon egy-egy győzelemmel sok ranglistapontot tud szerezni, akár már az első fordulóban összesorsolhatják például a világelső Novak Djokoviccsal is.

“Mentálisan nehéz kezelni ezt a lassan immár másfél éves időszakot, mert motivált vagyok és úgy érzem, nagy eredményekre lennék képes. Vannak hetek, amikor pozitív vagyok és könnyen megy a gyógytorna, az úszás, máskor pedig mélypontra kerülök és otthon magamba fordulok”

– mesélt érzéseiről a teniszező.

Balázs Attila kijelentette, többször végigment már ezen az úton, így nagyon reméli, nem így lesz vége a karrierjének. Annak ugyanakkor örül, hogy huzamosabb ideje otthon lehet a kislányával, rendszeresebb az élete, bár azt hozzátette, inkább a teniszkarrierje után szeretne ilyen rendszeres életmódot kiépíteni. A november 25-én kezdődő, torinói Davis Kupa-döntővel kapcsolatban – ahol a magyar válogatott az ausztrálokkal és a horvátokkal van egy csoportban – elmondta, mindenképpen ott lesz a csapattal, és ha addig pozitívan alakul az állapota, akár egy párosmeccsre be is teheti Köves Gábor szövetségi kapitány.

“Ez csoda lenne, a januári visszatérésem a realitás. Legrosszabb esetben a pálya széléről fogom segíteni a magyar csapatot, mert nekem is nagy szerepem van abban, hogy kiharcoltuk a döntős részvételt”

– nyilatkozta Balázs Attila.

Kapcsolódó cikkek