A Szolnok játékosai örülnek, miután hosszabbítás után 104-103-ra gyõztek a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupában a harmadik helyért játszott Szolnoki Olajbányász - Egis Körmend mérkõzésen a budapesti Ludovika Arénában 2021. április 11-én, fotó: llyés Tibor/MTI

A Szolnoké a bronzérem

A Szolnoké a bronzérem

A Szolnok szerezte meg a harmadik helyet a férfi kosárlabda Magyar Kupában, mivel a vasárnapi bronzmérkőzésen hosszabbítás után legyőzte a Körmendet a Ludovika Arénában.

A legutóbbi kupagyőztes és az idén bajnoki alapszakaszgyőztes Tisza-partiak szinte végig vezettek, majd az utolsó negyedben a vasi csapat felzárkózott, így a hajrá izgalmasan alakult: Xavier Thames ellen a dudaszó pillanatában dobott tripla közben szabálytalankodtak, majd a körmendi légiós mindhárom büntetőjét bedobta, ezzel döntetlenre mentette a meccset, így jöhetett a hosszabbítás. Ennek utolsó perce 101-95-ös körmendi vezetéssel indult, és Antonisz Konsztantinidesz együttese már a kezében érezhette a bronzérmet, ám a horvát Marjan Cakarun három másodperccel a vége előtt bedobta az Olaj győztes dupláját. A nyolccsapatos torna zárómérkőzésén, a kupadöntőben a Szombathely és a DEAC csatázik 19.30 órától.

Eredmény:

Zsíros Tibor k&H férfi Magyar Kupa, bronzmérkőzés:
Szolnoki Olajbányász -Egis Körmend 104-103 (23-23, 22-18, 21-21, 22-26, 16-15) – hosszabbítás után

később:

döntő:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – DEAC 19.30

Kapcsolódó cikkek