Pintér Gábor: ez a DK és az MSZP sara

Pintér Gábor: ez a DK és az MSZP sara

Gyurcsány Ferenc jelenlegi és volt párjának a hibája, hogy a főváros XV. kerületének még mindig nincs költségvetése. Ezt jelentette ki Pintér Gábor, a Fidesz választókerületi elnöke, a Fidesz-KDNP kerületi frakcióvezetője szerdán Budapesten.

Pintér Gábor újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta: a Fidesz kerületi szervezete nem támogat olyan költségvetést, amely százmilliós nagyságrendben juttatna követhetetlen forrásokat a baloldali erőknek. Úgy fogalmazott:

“Gyurcsányék pénzszivattyúnak akarják használni a XV. kerületet”.

Pintér Gábor azt mondta, a DK-nak nem az Európai Unióhoz kell rohangálni közvetlen uniós forrásokért; a kerületnek olyan felelős és hozzáértő vezetésre van szüksége, amely nem a pártérdekeket kiszolgáló, hanem az ott élő emberek igényeit szem előtt tartó költségvetést készít a XV. kerületnek.

A kerületi politikus minderről annak kapcsán beszélt, hogy Németh Angéla, a XV. kerület DK támogatását is élvező polgármestere szerdai budapesti sajtótájékoztatón elmondta,

nyolcadik próbálkozásra sem tudták elfogadni a kerület költségvetését, és ezért a Fidesz kerületi szervezetét okolta. Szerinte a Fidesz helyi és fővárosi szervezetei egyaránt cserbenhagyták a kerületet.

Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője úgy fogalmazott, az elmúlt napokban bebizonyosodott, hogy a Fidesz megpróbálja sakkban tartani az önkormányzatokat, a tudományos életet, a civil szervezeteket. Orbán Viktor úgy tesz, mintha az uniós fejlesztési források az ő zsebpénzei lennének – tette hozzá, és kijelentette,

a Demokratikus Koalíció el fogja érni, hogy az uniós támogatások a “korrupt Orbán-kormányt megkerülve”, közvetlenül jussanak el az emberekhez.

Kapcsolódó cikkek