Párbeszéd: ezt töröljék el!

Párbeszéd: ezt töröljék el!

A szélerőmű-tilalom, valamint a napelem- és a hőszivattyúadó azonnali eltörlését követelte a Párbeszéd társelnöke szombaton.
Szabó Rebeka közleményében pártja tiltakozását fejezte ki a magyar erdők kipusztítása ellen, értelmetlennek, károsnak nevezve a tűzifaigények biztosításáról szóló kormányrendeletet, amely szerinte súlyos veszélybe sodorja Magyarország őshonos erdeit.

Az ellenzéki politikus szerint a magyarországi erdők állapota évről évre romlik, a tarvágásnak pedig beláthatatlan következményei lehetnek, ilyenek például a súlyosbodó légszennyezés, a vízhiány, a szárazság, valamint az özönfajok előretörése. A társelnök közölte, a Párbeszéd szerint a felelőtlen erdőpusztítás helyett a kormány a szélerőmű-tilalom, valamint a napelem- és a hőszivattyúadó eltörlésével érdemi lépést tehetne Magyarország energiafüggetlensége felé, segítve egyúttal az egyre fenyegetőbb klímaválság elleni küzdelmet is.

“Ha a kormány ezt nem teszi meg, azzal egyértelmű bizonyítékot szolgáltat arra, hogy nem áll szándékában az ország orosz gázfüggésének csökkentése”

– tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek