Ő a Jobbik főpolgármester-jelöltje

Ő a Jobbik főpolgármester-jelöltje

Staudt Gábor a Jobbik főpolgármester-jelöltje a Képviselői Irodaházban tartott sajtótájékoztatóján 2014. augusztus 1-jén, fotó: Bruzák Noémi/MTIStaudt Gábor a Jobbik főpolgármester-jelöltje az októberi önkormányzati választáson. A hírt Szilágyi György, a párt budapesti elnöke jelentette be pénteken.

A fővárosi pártelnök arról beszélt, 2010-ben bíztak abban, hogy Budapest a Demszky-éra után fejlődésnek indult, de ez nem következett be, így most is ez a választás tétje. Úgy vélte, a városvezetésnek minden lehetősége megvolt a változtatásra, hogy a főváros élhető, rangjához méltó város legyen. Szilágyi György azt mondta, a Jobbik budapesti és országos elnöksége is hosszú időt töltött a jelölt kiválasztásával, s Staudt Gábor személyében a legalkalmasabbat sikerült megtalálni.Staudt Gábor – aki négy éve ugyancsak főpolgármester-jelölt volt – bírálta a vidék és a főváros szembeállítását, kiemelve: mindenki jól jár egy erős fővárossal. A képviselő kifogásolta az önkormányzati választási rendszer megváltoztatását, és a közgyűlés új összetételére utalva azt mondta, a kiváltságosok szűk köre “klubjelleggel” dönthet majd a budapesti ügyekben. Komoly eredménynek tartaná, ha az új testületben is három képviselője lesz pártjának.

A jobbikos jelölt elmondása szerint nagyban építenek a négy évvel ezelőtti választási programjukra, s ez alapján folytatják majd kampányukat, amelyben egyebek mellett flashmobokat is terveznek. Staudt Gábor hozzátette, Tarlós István főpolgármester vezetése alatt még formális elszámoltatás sem volt, a városvezetés “tolta maga előtt a problémákat”, ezért tiszta vizet kell önteni a pohárba és meg kell kezdeni az elmúlt 24 évre vonatkozó valódi elszámoltatást.

Kapcsolódó cikkek