Önálló környezetvédelmi minisztérium felállítását sürgeti a Jobbik

Önálló környezetvédelmi minisztérium felállítását sürgeti a Jobbik

Kedden, online sajtótájékoztatót tartott a Jobbik két politikusa.

Nunkovics Tibor, az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezető-helyettese arról beszélt, 2010 után, a Fidesz kormányzása alatt szüntették meg ezt a tárcát, holott például a fiatalok szemléletének formálásával vagy megfelelő hulladékgazdálkodással és -újrafeldolgozással nagy lépést lehetne tenni a fenntartható jövő felé.

“Nem mindegy, hogy milyen környezetet hagyunk az utókorra, nem mindegy, hogy milyen példát mutatunk nekik”

– tette hozzá a politikus.

Keresztesy Gergő, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke arról beszélt: az ENSZ napokban tartott klímakonferenciája is csak hangzatos ígéretekkel zárult, miközben napjainkban már világszerte érzékelteti negatív hatását a globális klímaválság.

“Soha nem volt még annyira aktuális környezeti és természeti kincseink védelme, mint napjainkban”

– jelentette ki az önálló szakminisztérium felállítása mellett érvelve, majd hozzátette, környezetvédelmi minisztérium mellett szükség van független, erős környezetvédelmi hatóságra és arra is, hogy érvényre juttassák “a szennyező fizet” elvét. Arról beszélt, csökkenteni lehetne a nagy szennyezőknek a kormány által adott stratégiai adókedvezményeket, az ebből szerzett bevételt pedig teljes egészében a környezetvédelemre kellene fordítani.

Kapcsolódó cikkek