Nacsa Lőrinc: Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely újra megszorításokba kezdene

Nacsa Lőrinc: Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely újra megszorításokba kezdene

Ezt hangsúlyozta a KDNP frakciószóvivője szombaton Budapesten.

“Programjukban világosan látszik, hogy adóemeléseket terveznek, és ezzel veszélybe sodornák a rezsicsökkentést és az adócsökkentés politikáját”

– mondta Nacsa Lőrinc a két kormánypárt álláspontját közölve.

A Fidesz-KDNP szóvivője a III. kerületben, a Vörösvári úti  piacnál felállított aláírásgyűjtő standoknál tartott sajtótájékoztatón elmondta: országszerte több száz helyen folytatódik a hétvégén is  a “Stop Gyurcsány!, Stop Karácsony!” petíció aláírásgyűjtése. A kormánypárti politikus kiemelte: sokan aláírják a petíciót, mert emlékeznek rá, hogy a

“Gyurcsány Ferenc vezette baloldal milyen terheket rakott a vállukra 2010 előtt”.

Gyurcsány Ferenc 2007. február 15-én vezette be a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, és ezzel fizetőssé tette az egészségügyet – mondta a politikus, hozzátéve: ezt a Fidesz-KDNP csak népszavazással tudta megakadályozni. Ezzel sem ért véget a terhek növelése:

“Gyurcsány Ferencék megszorítást, megszorításra halmoztak”

– fogalmazott Nacsa Lőrinc, kifejtve,

2009-ben 20 százalékról 25 százalékra emelték az áfát, és ezzel “egekbe emelték” a rezsiárakat.

2010 előtt duplájára emelték a villamosenergia és háromszorosára a gáz árát. Az egész Európai Unióban Magyarországon volt a legdrágább a villamosenergia és a gáz ára – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc, hozzáfűzve: ezt a folyamatot fordította vissza a Fidesz-KDNP kezdeményezésére indított rezsicsökkentés.

“Mutassuk meg Gyurcsányéknak, hogy nem kérünk a 2010 előtti terhekből, nem kérünk a baloldal megszorító politikájából”

– jelentette ki Nacsa Lőrinc, aki sajtótájékoztatója végén egyúttal arra kért mindenkit,

hogy minél többen írják alá a “Stop Gyurcsány!, Stop Karácsony! petíciót.

Erre az odagyűlt érdeklődők megtapsolták Nacsa Lőrincet. A sajtótájékoztató végén Nacsa Lőrinc, valamint a Fidesz-KDNP két választókerületi képviselő-jelöltje Bús Balázs és Gór Csaba is aláírta a petíciót. A Fidesz-KDNP szóvivője kérdésre válaszolva elmondta, az első két hétben közterületeken gyűjtik az aláírásokat, utána pedig otthonaikban is felkeresik az embereket, hogy írják alá a petíciót.

Kapcsolódó cikkek