Molnár Zsolt

Molnár Zsolt: a kormány visszaélt a kialakult helyzettel

Molnár Zsolt: a kormány visszaélt a kialakult helyzettel

Az MSZP szerint a járványveszély idején az Országgyűlés és a kabinet számos olyan döntést hozott, amelyeknek nem volt közük a védekezéshez.

A párt fővárosi elnöke szerdai online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormány elsősorban nem a járványt, hanem a demokrácia megmaradt intézményeit tekintette legyőzendőnek. Molnár Zsolt úgy fogalmazott,

az októberi önkormányzati választás eredménye miatt a hatalom emberei  “brutális támadást” indítottak az önkormányzati rendszer ellen, amely először Budapestet érte el.

“A kabinet a szabad véleménynyilvánítás ellen is fellép, minden erővel akadályozza a civilek és az ellenzék adatigényléseit, korlátozza a közérdekű adatok megismerhetőségét és nem veszi figyelembe a határidőket”

– jelentette ki.

A rémhírterjesztés büntetőjogi tényállásának szigorítása is a

“szabad véleménynyilvánítással és a demokrácia megmaradt néhány intézményével szembeni brutális támadásként értelmezhető”

– fogalmazott.

Feltette a kérdést, hogy a járványnak mi köze van a színházi felügyelőbizottságok összetételéhez vagy az állami egyetemek alapítványi kezelésbe adásához. A turisztikai ágazat “einstandolására” azért volt szükség, hogy a Fidesz embereinek kezén lévő szállodaláncokat fejleszteni tudják – jelentette ki. Hozzátette, ezekre a fejlesztésre az állam 83 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatást ad.

Kapcsolódó cikkek