MLP: ne szóljon bele a kormány, hogyan szeressünk

MLP: ne szóljon bele a kormány, hogyan szeressünk

A Liberálisok is részt vesznek a Budapest Pride felvonuláson, ezzel kapcsolatban osztották meg a véleményüket az LMBT+ közösség magyarországi helyzetéről.

” A Magyar Liberális Párt célja az, hogy

Magyarország egy sokszínű, nyitott és toleráns országgá váljon. Egy olyan hellyé, ahol mindenki szabadon vállalhatja szerelmét, szexuális irányultságát és nemi identitását.

Ahol az azonos nemű párok is összeházasodhatnak. Ahol az országgyűlés elnöke nem gúnyolja ki, és nem sérti meg méltóságában rendszeresen az LMBT+ közösség tagjait. Ahol a közszolgálati tévében nem gyógyítandó betegként beszélnek a melegekről.

Ahol a kormánypártok nem tartják önzésnek, ha az azonos nemű párok is gyermeket akarnak nevelni és egyenlő jogokat követelnek. Ahol az ország miniszterelnökét a homofóbia elleni küzdelem témája nem csábítja viccelődésre.

Azért veszünk részt a Budapest Pride felvonuláson, hogy békésen tiltakozzunk az illiberális állam kirekesztő és gyűlöletkeltő politikája ellen, és egyenlő jogokat követeljünk az LMBT+ közösség tagjainak” – olvasható a Magyar Liberális Párt közleményében

Kapcsolódó cikkek