Varju László

Megvédte a Jobbikot Varju László

Megvédte a Jobbikot Varju László

Az ellenzék benyújtotta az otthonápolási minimumról szóló közös határozati javaslatot a parlamentnek. Erről és arról is beszélt Varju László a DK alelnöke, mit gondol arról hangfelvételről, amit az Origo hozott nyilvánosságra.

Varju László budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a javaslatot ő maga, Mesterházy Attila (MSZP), Bősz Anett (független), Szabó Tímea (Párbeszéd) és Ungár Péter (LMP) jegyzi, hozzájuk később csatlakozott Varga-Damm Andrea (Jobbik) és Hohn Krisztina (LMP). A kezdeményezők azt kérik, hogy az állam ismerje el az otthonápolást teljes munkaidős munkaviszonyként. Emellett arra is felszólították a kormányt, vizsgálja felül, hogy az egészségügyi rendszer mennyire képes ellátni a rászorulókat.

A kéréseik között szerepel az otthonápolást szabályozó, idén év elején életbe lépett törvény felülvizsgálata, a jelenlegi “diszkriminatív” rendszer átalakítása és az ápolási díj felemelése is – közölte.

A politikus véleményét kikérték arról, az Origón hétfőn nyilvánosságra hozott hangfelvételről, ami a Jobbik egyik 2012-es frakcióülésén készült, és amelynek tanúsága szerint a tanácskozáson egyes politikusok antiszemita kijelentéseket is tettek. Varju László azt mondta, nem a többi ellenzéki pártnak kell megvédenie a Jobbikot.

“A Jobbik múltjában vannak vállalhatatlan elemek, de amennyiben a párt együtt akar működni az ellenzékkel, akkor ezzel a múlttal le kell számolnia”

– jelentette ki, majd hozzátette, véleménye szerint a Jobbik elindult ezen az úton és jó irányba halad.

Kapcsolódó cikkek