Kunhalmi Ágnes (archív)

Kunhalmi Ágnes: ingyenessé kell tenni az M0-ás fizetős szakaszait

Kunhalmi Ágnes: ingyenessé kell tenni az M0-ás fizetős szakaszait

Az M0-ás autóút fizetős szakaszainak ingyenessé tételét, valamint a H8-as és H9-es HÉV, valamint a 2-es metró összekötését sürgette az MSZP csütörtökön.

Kunhalmi Ágnes, az ellenzéki párt társelnöke az MSZP Facebook-oldalán a budapesti Örs vezér teréről közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, Budapest és az agglomeráció élhetősége függ az M0-ás autóút állapotától. Hozzátette, az autóút egy szakaszának felújítása világított rá arra, a fővárosi dugók egy részét az okozta, hogy a felújítás miatt az úton nagyon nehezen lehetett közlekedni.

“Amióta ezt a szakaszt átadták, érezhetően könnyebb a városban is közlekedni”

– vélekedett, majd emlékeztetett arra, hogy vannak fizetős szakaszok az M0-áson: az M5-ös autópálya és az M4-es autóút közötti, valamint M3-as autópálya és a 2-es út közötti szakasz, beleértve a Megyeri hidat is.

Kunhalmi Ágnes szerint a fizetős szakaszok lassítják a közlekedést.

“A díjmentesség egy apró lépés lenne afelé, hogy a Budapesten és az agglomerációban élő hárommillió embernek könnyebb legyen az élete”

– mondta, jelezve, Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszterhez fordul az ügyben.

Vajda Zoltán, a Budapest 13-as számú választókerületének MSZP-Párbeszéd által támogatott előválasztási országgyűlési képviselőjelöltje arról beszélt, hogy lassan másfél évtizede tervezik a H8-as és H9-es HÉV, valamint a 2-es metró összekötését az Örs vezér terénél. Az elmúlt tíz évben azonban nem történt érdemi előrelépés annak ellenére, hogy fideszes volt a főpolgármester, az országgyűlési képviselő és a XVI. kerületi polgármester is. A tavaly októberben “a Vitézy-Fürjes-tandemhez” kerülő projekt előkészítésére újabb, 2023-as határidőt szabtak – részletezte. “Totálisan elfogadhatatlannak” nevezte az újabb halasztást, és közölte, írásbeli kérdéssel fordulnak Mager Andreához, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterhez, hogy indokolja meg a projekt késedelmét.

Kapcsolódó cikkek