Kovács Zoltán

Kovács Zoltán: Soros Györgynek semmi se szent, ha politikai haszonszerzésről van szó

Kovács Zoltán: Soros Györgynek semmi se szent, ha politikai haszonszerzésről van szó

Ezt hangsúlyozta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn a Facebook-oldalán.

Kovács Zoltán azt írta: hétfőn a Project Syndicate nevű Soros-blog egy öninterjút közölt “saját mecénásával”, Soros Györggyel, illetve “az ő kedvenc brüsszeli szóvivőjével, a magyarok nagy barátjával”, Guy Verhofstadt-tal. Kiemelte,

a “még véletlenül sem összehangolt” cikkekben Orbán Viktor miniszterelnököt diktátornak és populistának nevezik. Guy Verhofstadt európai parlamenti képviselő pedig a “koronavírus-törvényt Hitler felhatalmazási törvényéhez hasonlítja”.

Kovács Zoltán úgy fogalmazott: “érdekes elképzelés valakit diktátornak titulálni, amiért nem osztja Soros megszállottságát a nyílt társadalom eszméjével kapcsolatban, vagy amiért az Országgyűlés kezébe adja a döntést a veszélyhelyzet végének meghatározására”. Az, hogy ott nem az ő szájuk íze szerinti pártok rendelkeznek többséggel a magyar emberek demokratikus döntése – tette hozzá, kiemelve: “élharcos demokrataként talán illene ennek nagyobb tiszteletet adni ennek a ténynek”.

“Amit pedig ők populistának igyekeznek bélyegezni, azt Abraham Lincoln után úgy lehet összefoglalni, hogy a népből, a néppel, a népért: az emberektől kapott felhatalmazással, az emberekkel együtt, az emberekért”

– szögezte le az államtitkár.

“Eközben Soros a hazájának tekintett Európa eladósítását szorgalmazza örökjáradék kötvény formájában”

– emelte ki Kovács Zoltán, aki szerint

“jól látható, hogy a spekulánsnak semmi se szent, ha (politikai) haszonszerzésről van szó”.

Kapcsolódó cikkek