Kovács Zoltán

Kovács Zoltán: a migráció elsősorban nem politikai, hanem jogi kérdés

Kovács Zoltán: a migráció elsősorban nem politikai, hanem jogi kérdés

Az illegális migráció nem érzelmi, nem politikai, hanem jogi kérdés. Ezt mintha Európában elfelejtették volna. Erről beszélt a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán, amikor meglátogatta az Egyesült Államok és Mexikó közötti határt.

Kovács Zoltán az MTVA tudósítójának elmondta: a mexikói-amerikai határon évtizedek óta van valamilyen fizikai akadály,  amelynek célja, hogy az illegálisan érkezőket feltartóztassa.

“Az Európai Uniónak is vannak határai, különös tekintettel a schengeni határra, és azok a viták, amelyeket az elmúlt öt évben folytattunk ezeknek a határoknak az átjárhatóságáról, arról, hogy szükséges-e fizikai erővel, illetve adott esetben kerítéssel védeni az illegális migrációval szemben, az itt, ebben az országban, illetve ezen a határszakaszon fel sem vetődne kérdésként, hiszen magától értetődik”

– hangsúlyozta, majd hozzátette, Európa határait, a schengeni határokat ugyanilyen egyértelműen és kérdések nélkül kell védeni, mert nem érzelmi, nem politikai, hanem jogi kérdésről van sz.

“A határokat meg kell védeni, azért vannak határok, hogy az azon átlépők betartsanak minden törvényt”

– mondta Kovács Zoltán.

Az államtitkár amerikai útja során találkozó Andrew Friedmannal, az ortodox Bais Naftoli zsidó egyházközség elnökével, a Republikánus Párt kaliforniai elnökével, Jessica Pattersonnal, a Pepperdine University School of Public Policyn és az American Jewish Committee Los Angeles-i szervezetével, valamint külhoni magyarokkal.

Kapcsolódó cikkek