Hollik István: két éve kitartóan a béke pártján állunk

Hollik István: két éve kitartóan a béke pártján állunk

A kormánypártok két éve kitartóan a béke pártján állnak, és továbbra sem fogják hagyni, hogy Magyarországot belesodorják a háborúba. Ezt mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója az orosz-ukrán háború kitörésének második évfordulóján, szombaton az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

Hollik István emlékeztetett, két éve tört ki a “véres háború a szomszédunkban”, ami nap mint nap emberek százainak életét követeli.

“Együttérzünk az özveggyé válókkal és azokkal a családokkal, akik szeretteiket vesztették el az öldöklésben”

– fogalmazott, majd kiemelte, a kormánypártok álláspontja két éve az, hogy a háborút nem pénzelni, nem fegyverekkel ellátni, azaz eszkalálni kell, hanem véget kell annak vetni.

“Mi két éve kitartóan és továbbra is a béke pártján állunk, szorgalmazzuk minden fórumon az azonnali tűzszünetet és a béketárgyalásokat”

– mondta.

Ugyanakkor – tette hozzá -, sajnálattal látják, hogy a véleményükkel továbbra is egyedül vannak. Brüsszel és a “magyar dollárbaloldal” a háború pártjára állt. Továbbra is erőltetik a teljesen elhibázott szankciós politikát, ami – mára már mindenki számára nyilvánvaló módon – leginkább Európának, az európai embereknek és az európai gazdaságnak árt, a háborút viszont nem képes megállítani – értékelt.

Hiába telt el két év, Brüsszel és a “dollárbaloldal” továbbra sem hajlandó megváltoztatni a háborúpárti álláspontját, továbbra is a fegyverszállítást és a szankciókat erőltetik, és ezzel nemet mondanak a békére – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója.

“Mi, a Fidesz-KDNP azonban továbbra is nemet mondunk a háborúra, de igent mondunk a békére, és továbbra sem fogjuk hagyni, hogy Magyarországot ebbe a háborúba belesodorják”

– hangoztatta Hollik István.

Kapcsolódó cikkek