Harangozó Tamás

Harangozó Tamás: az Orbán-kormány teljesít legjobban az uniós pénzek elcsalásában

Harangozó Tamás: az Orbán-kormány teljesít legjobban az uniós pénzek elcsalásában

A szocialisták azzal foglalkoznak, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése szerint Magyarországon folytatták le a legtöbb vizsgálatot az egész unióban 2018-ban, amelynek eredményeként a 2014 és 2018 közötti uniós támogatások egy részét, súlyos milliárdokat vissza kell fizetnie hazánknak az Orbán-kormány korrupt ügyletei miatt.

“Azonban ez az összeg még tovább fog növekedni, mivel az OLAF már a Microsoft-botrányban is vizsgálódik. Egy amerikai vizsgálat már feltárta a cég és a magyar kormány közötti korrupciós üzletet.

Már egy európai vizsgálat is zajlik, de a magyar Kormányzati Ellenőrzési Hivatal továbbra sem gondolja úgy, hogy bármi dolga is lenne az ügyben.

Miniszterelnök úr, nem gondolja úgy, hogy az amerikai és uniós hatóságok vizsgálatai után már ideje lenne elrendelni a soron kívüli KEHI ellenőrzést is? Ha Gulyás Gergely igazat mondott és valóban nincs kormányzati érintettség, akkor igazán nincs mitől tartaniuk” – fogalmazott közleményében Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság MSZP-s tagja, frakcióvezető-helyettes.

Kapcsolódó cikkek