Fidesz: Gyurcsányék háborúpártiak

Fidesz: Gyurcsányék háborúpártiak

Gyurcsányék háborúpártiak, ma egyeztek meg egy háborút támogató amerikai képviselővel, "Pressman tartotta nekik a gyertyát" a nagyobbik kormánypárt csütörtöki tájékozatása szerint.

Azt írták:

“Gyurcsánynéval folytatott megbeszélést Joe Biden amerikai elnök embere, azaz David Pressman budapesti amerikai nagykövet”.

Hozzátették, a találkozó különlegessége volt, hogy Pressman mellett részt vett a megbeszélésen az a Jason Crow is, aki “az egyik leghangosabb háborúpárti amerikai demokrata politikus”, és egyben a Donald Trump volt elnök ellen “koholt vádaskodások vezére”.

“A Gyurcsánynéval való találkozó valószínűleg most is egyoldalú volt”

– tette hozzá a nagyobbik kormánypárt -, hiszen “ahogy David Pressman eddig is mindig ki akarta oktatni a magyar kormányt, hogy mi a jó Magyarországnak és a magyar embereknek”,

úgy Jason Crow is ezt tette, hiszen már a találkozó előtt jelezte, hogy Ukrajna támogatása miatt érkezett.

A háborúpárti demokrata politikus azonban nemcsak támogatja, hanem folyamatosan sürgeti is a Biden-adminisztrációt, hogy minél több fegyvert, lőszert, rakétát, és vadászrepülőket küldjenek minél gyorsabban Ukrajnának. A Fidesz szerint a találkozó tehát nem szólt másról mint arról,

“hogyan tudnák minél hamarabb belesodorni Magyarországot az orosz-ukrán háborúba, hogyan lehetne Magyarország is részese a hatalmas fegyverszállításoknak, és hogy Gyurcsányék továbbra is szavazzanak meg minden olyan szankciót, amely hátrányosan érinti a magyar gazdaságot, és így a magyar emberek életét”.

Hangsúlyozták, Magyarország azonban továbbra is a békét támogatja és a háború mihamarabbi befejezését, nem fog fegyvert szállítani Ukrajnának, és továbbra is nemet mond a szankciópolitikára.

“Nem engedjük meg Gyurcsányéknak, és a nyugati elitnek, hogy háborúba sodorják Magyarországot!”

– olvasható a Fidesz közleményében.

Kapcsolódó cikkek