az ellenzéki tüntetés részvevõi vonulnak a Lánchídon 2018. december 21-én, fotó:Balogh Zoltán/MTI

Farkas Örs: a tüntetések nem rendezik át a pártszimpátiát

Farkas Örs: a tüntetések nem rendezik át a pártszimpátiát

A politikai elemző szerint belpolitikai szempontból a tüntetéssorozat egy statikus folyamat, a pártszimpátiát nem érinti.

Az elemző az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában úgy értékelt, a tüntetéseknek a belpolitikában nincs túl nagy hozadéka. Olyan ügy köré szerveződik, ami szerinte

“az emberek zsebében nem nyitotta ki a bicskát”,

illetve csak azokéban, akik eleve kormányellenesek voltak – tette hozzá Farkas Örs, aki szerint a tüntetések “tüzelik” az ellenzéki szimpatizánsokat, de ugyanúgy a kormánypártiakat is.

Rámutatott arra is, hogy

a munka törvénykönyve egyértelműen rögzíti, kizárólag a munkáltató és a munkavállaló között írásban megkötött megállapodás alapján van lehetőség önként vállalt 100, illetve 150 óra túlmunkára.

Az elemző szerint a tüntetések belpolitikai vetületénél fontosabb azok nemzetközi vonatkozása. Úgy véli ugyanis, nem lehet véletlen, hogy a budapesti tüntetésekkel egyidejűleg Rómában, Varsóban, Bécsben és Belgrádban is tüntetések voltak. Mindenhol ugyanazokkal az eszközökkel, ugyanaz a korosztály, ugyanolyan jellegű és ugyanolyan hangulatú eseményeket szervezett meg. Ráadásul valamennyi országban jobboldali, bevándorlásellenes kormányok regnálnak – hívta fel a figyelmet Farkas Örs, aki szerint ez sem lehet véletlen.

Kapcsolódó cikkek