Ezt gondolják a baloldali pártban

Ezt gondolják a baloldali pártban

A szocialisták szerint a Fidesz részéről elvárt gyors visszapattanás helyett zuhanórepülésben van a magyar gazdaság.

“Az Orbán-kormány elszalasztotta a korai beavatkozással járó előnyöket, nem lépett időben a válság gazdasági hatásainak ellensúlyozása érdekében. Kirúgások, fizetéscsökkenés, cégcsődök indultak el, aminek az egyenes következménye, hogy a vártnál is nagyobb mértékben csökkent a magyar gazdaság teljesítménye. A miniszterelnök részéről bejelentett “Magyarország történetének legnagyobb, legátfogóbb, a gazdaság növekedését és élénkítését segítő akcióterve” kudarcba fulladt.

Az MSZP már a válság kezdete óta azt az álláspontot képviseli, hogy a munkahelyek védelmét, valamint a magyar a kis- és középvállalkozásokat kell támogatni.

A Fidesz ezzel szemben őrült pénzszórásba kezdett a hozzá közel álló vállalkozók között. A papíron a gazdaságvédelemre létrehozott alapból pedig folyamatosan szipkázza el a pénzt, legutóbb 7 milliárdot vett el a kormányzati propaganda javára.

Elég volt a fideszes oligarchák pénzeléséből! Az MSZP szerint a kormánynak meg kell védenie a meglévő munkahelyeket, támogatnia kell a hazai kis- és középvállalkozásokat.

Továbbá biztosítania kell azoknak a tömegeknek a megélhetését, akiknek Orbán kudarcos válságkezelése miatt sajnos már megszűnt az állása, és nincs semmilyen jövedelme” – fogalmazott az MSZP közleményében.

 

Kapcsolódó cikkek