Érthető a "maffiabaloldal" kiállása Szilvásy György mellett

Érthető a "maffiabaloldal" kiállása Szilvásy György mellett

Kocsis MátéKocsis Máté

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint érthető a baloldal kiállása a kémkedésért első fokon elítélt Szilvásy György mellett, a "maffiabaloldal" tagjai ugyanis együtt tették tönkre az országot.

Kocsis Máté szombaton az MTI-nek azt mondta, azok az emberek – Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon -, akik “gazdasági, politikai és morális értelemben együtt tették tönkre az országot”, közvetlen munkatársai voltak a Gyurcsány-kormány titokminiszterének. Érthető a baloldal egységes kiállása, és az is módszereik része, hogy mindannyian a bíróságot okolják – tette hozzá.

A kormánypárt kommunikációs igazgatója kijelentette, Gyurcsány Ferenc egyenesen megfenyegette a bírót azzal, hogy bukni fog; Bajnai Gordonék óvatosabban fogalmaztak, de világosan látszik Szilvásy György melletti kiállásuk; Mesterházy Attila pedig még az ítélet után is azt mondta, hogy hisz a volt miniszter ártatlanságában.

Arra utalva, hogy az Együtt-PM szövetség előző nap mértéktartásra szólított fel, úgy reagált, a “maffiabaloldal” tagjai lehettek volna mértéktartóak, amikor kormányzásuk idején “megszámlálhatatlan bűncselekményt” követtek el.

Kocsis Máté példa nélkülinek nevezte, hogy egy minisztert – főként egy titkosszolgálatit – éppen kémkedésért ítéljenek el, ha első fokon is.

A Debreceni Törvényszék pénteken a “kémkedési perként” ismert büntetőügyben első fokon Galambos Lajos elsőrendű vádlottat, aki 2004 és 2007 között a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója volt, kémkedésért 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, a közügyektől pedig 3 évre eltiltotta. Szilvásy György másodrendű vádlottat, a Gyurcsány-kormány titokminiszterét felbujtóként elkövetett kémkedésért szintén 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték, a közügyektől 3 évre eltiltották. Laborc Sándorra, aki 2007 és 2009 között volt a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a törvényszék.

Kapcsolódó cikkek