DK: vízdíjemelés helyett több pénzt kell adni a vízszolgáltatás fenntartására

DK: vízdíjemelés helyett több pénzt kell adni a vízszolgáltatás fenntartására

A vízdíj emelése helyett több pénzt kell adni a közműcégeknek a vízszolgáltatás fenntartására, mert az orbáni infláció miatt a magyar családok már nem viselnek el egy újabb rezsiemelést. Ezt mondta a Demokratikus Koalíció (DK) energia- és rezsiügyi árnyékminisztere szombati online sajtótájékoztatóján.

Varju László a pártja Facebook-oldalán közvetített tájékoztatóján azt mondta, hogy a “hétszeres rezsiemelés” után már a vízdíjat is drasztikusan megemelné az Orbán-kormány a kiszivárgott információk szerint. Hozzátette, az Orbán-kormány az elmúlt 13 év alatt szándékosan véreztette ki a vízi közműcégeket, amelyek így nem tudták elvégezni a szükséges felújításokat, karbantartásokat, ezért a víz több mint negyede elszivárog.

“A vízszolgáltatás kritikus helyzetét Orbán Viktor újabb rezsiemelése nem oldaná meg, csak tovább fokozná. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata árnyékkormány azonban arra készül, hogy kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, eltörölje a rezsiemelést és biztosítsa a megfizethető vízszolgáltatást minden háztartásban”

– hangsúlyozta a politikus.

Kapcsolódó cikkek