Az összeomlás küszöbén áll az egészségügy DK szerint

Az összeomlás küszöbén áll az egészségügy DK szerint

Több pénzt követelnek a kórházaknak vasárnapi közleményükben.

“Az elmúlt napokban sorra érkeznek a jelzések az ország különböző kórházaiból, hogy intenzív osztályaik már nem tudnak betegeket fogadni. A krízishelyzetet tetézi, hogy az országos tisztifőorvos utasítása szerint ezek az osztályok már nem csak a saját körzetükből, de az ország egész területéről kötelesek betegeket fogadni. Ha ezt elutasítják, a kórház pénzbüntetést kap.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy büntetés helyett inkább pénzt adjanak a kórházaknak, hogy képesek legyenek ellátni a betegeket.

Elérkezett az utolsó utáni perc az egészségügyben, és miközben a kormány milliárdokat költ külföldi sportcsapatok támogatására, mexikói templomok felújítására vagy a miniszterelnök költözködésére. A kórházak lepusztultak, az eszközpark elavult, többségük még a minimumfeltételeknek sem felel meg!  A még itthon dolgozó orvosok és ápolók túlterheltek, az osztályok zsúfoltak, és ezek után a tisztifőorvos még képes azt gondolni, hogy a kórházak büntetésével megoldható minden probléma? Az európai magyarok egészségét nem a kórházak kivéreztetésével és büntetéssel tudják megóvni, hanem, ha a jelenlegi működésképtelen rendszer helyreállításával.” – írta László Imre a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, egészségügyi szakpolitikus, volt kórházigazgató.

Kapcsolódó cikkek