Ander Balázs: ne dobják oda a dolgozókat a tőke érdekeinek

Ander Balázs: ne dobják oda a dolgozókat a tőke érdekeinek

A magyar dolgozókat nem szabad feláldozni a tőkeérdekek oltárán. Ezt mondta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a Jobbik alelnöke.

Azt hangsúlyozta, támogatják a szakszervezetek négypontos követeléscsomagját, de továbbra is céljuk, hogy negyven ledolgozott év után a férfiak is vonulhassanak nyugdíjba. Hozzátette, a Jobbik munkavállalói minimumprogramja igazságos, élhető és versenyképes Magyarország vízióját kínálja.

Az ellenzéki politikus szerint “a multik gyarmatává és a kormányközeli oligarchák tartományává züllesztett” Magyarországon nagyon keveset érnek a munkavállalók.

Szociopata, neoliberális dogmának, népnyúzó elképzelésnek nevezte, hogy a rendszerváltás óta egymást követő kormányok stratégiai partnerséget kínálnak a multinacionális cégeknek, cselédsorba kényszerítve ezzel a magyar dolgozókat. A bérek alacsonyan tartásával, a munkavállalói jogok megkurtításával és a szakszervezetek lefegyverzésével vagy éppen lefizetésével elérték azt, hogy futószalagon szállítsa a kizsigerelhető és tulajdonképpen csak munkaerőállatnak tekintett bérrabszolgákat a kedvezményezettek számára Magyarország – jelentette ki Ander Balázs.

 

Kapcsolódó cikkek