A lakhatás miatt aggódnak a szocialisták

A lakhatás miatt aggódnak a szocialisták

“Miközben lakhatási válság van Magyarországon az Orbán-kormány ahelyett, hogy minél több bérlakást építene, inkább a már meglévőkből is utcára akarja tenni a lakókat. Nem számít a Fidesznek, hogy mennyi embert lakoltatnak ki, csak az a lényeg, hogy olcsón továbbadja az értékes ingatlanokat valamelyik oligarchájának.

A hvg.hu értesülései szerint most még csak a műemléki épületekre akarja rátenni a kezét a kormány, de mi a biztosíték arra, hogy a többi bérlakásból nem teszi majd ki a családokat?

Tudjuk, hogy a Fidesz helytartói, polgármesterei nem fognak szembe menni a saját pártjukkal, hiszen pont ezzel kampányolnak, ezért tőlük nem várhatnak majd segítséget azok, akiknek az otthonát el akarja venni az Orbán-kormány.

Az MSZP polgármesterei és képviselői eddig is azért dolgoztak, hogy minél több bérlakás épüljön, amivel valódi segítséget nyújtanak a településük lakóinak. Az MSZP szerint több bérlakásra, nem pedig a már meglévők állami lenyúlására van szükség. Október 13-án arról is dönthetünk, hogy olyan vezetést választunk, amelyik szó nélkül tűri a bérlakások átjátszását az Orbán-kormánynak vagy olyat, amely meg akarja oldani a lakhatási válságot a bérlakások építésével” – olvasható a párt közleményében.

Kapcsolódó cikkek