illusztráció, forrás: pixabay.com

Takács Péter: aktív évet zárt a magyar egészségügy

Takács Péter: aktív évet zárt a magyar egészségügy

Aktív évet zárt a magyar egészségügy, az Országgyűlés az év végén elfogadta az egészségügyi ellátórendszer megerősítését szolgáló törvényjavaslatot. Ezt mondta a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára a Facebookra csütörtökön feltöltött videójában.

Takács Péter kiemelte, az egészségügyi ellátórendszer megerősítését szolgáló törvény megalapozza a fejlesztéseket és lehetővé teszi többek között a kórházfelújítási program folytatását. Emlékeztetett: a kórházfelújítási programban 17 fővárosi intézmény, összesen 300 000 négyzetméteren újult meg. Kiemelte, az infrastruktúra-fejlesztés mellett törekednek arra is, hogy az egészségügyi dolgozók is megkapják azt a megbecsülést, amit a társadalomért végzett munkájukért cserébe megérdemelnek.

“A történelmi jelentőségű orvosbéremelés harmadik lépcsőjénél tartunk”, 2019-hez képest 350 milliárd forinttal nő az egészségügyi kassza, csak az orvosbéremelésnek köszönhetően”

– mondta.

Az államtitkár hangsúlyozta, arra törekszenek, hogy a nehéz gazdasági helyzet és a háborús infláció ellenére a szakdolgozók is megkapják azt a megbecsülést, amit munkájuk után megérdemelnek. Takács Péter arról is beszélt, hogy ebben a kormányzati ciklusban szeretnék megerősíteni a lakóhelyközeli ellátásokat, aminek a legfontosabb eleme az alapellátás. Közölte: gyökeresen új struktúrába szervezik az ügyeleti ellátást.

“Annak érdekében, hogy lakossági igényeket minél jobban ki tudjuk elégíteni, folyamatosan konzultálunk, minden megyébe ellátogatunk, meghallgatjuk a helyieket. Az a célunk, hogy olyan egészségügyi ellátórendszert hozzunk létre, amelynek központjában a betegbiztonság és betegérdek áll”

– fogalmazott.

Az államtitkár megköszönte az egészségügyi dolgozóknak, orvosoknak, ápolóknak, hogy kiválóan helytálltak az elmúlt két évben, a “Covid-pandémia” idején.

“Végrehajtottuk az elmúlt tíz év”

– nemcsak a magyar egészségügy, hanem talán a teljes társadalom szempontjából – legnagyobb sikertörténetét, az oltási programot. Ennek sikere önökön múlott, örök hála érte – mondta videóüzenetében Takács Péter egészségügyi államtitkár.

Kapcsolódó cikkek