fotó: police.hu

Elfogták a házaspárt, amely tizenötmillió forintot csalt ki férfiaktól

Elfogták a házaspárt, amely tizenötmillió forintot csalt ki férfiaktól

Az újpesti rendőrök elfogtak egy házaspárt, amely társkeresőn tizenötmillió forintot csalt ki több férfitől. Ezt közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

A megalapozott gyanú szerint a 39 éves nő június elején egy társkereső oldalon megismerkedett egy férfival, majd különböző kitalált történetekkel pénz kért tőle. A férfi többször küldött pénzt, összesen mintegy 850 000 forintot. Rajta kívül még hat férfitől csalt pénzt az asszony álnéven ugyanezzel a módszerrel. Miután a társkeresőn megismerkedett az áldozataival, munkahelye megszűnésére, fodrász vizsgára, utazási költségre, szervizköltségre, bírságokra hivatkozva kért pénzt tőlük.

A nő a férje bankszámlaszámait adta meg, amelyre hét áldozattól összesen tizenötmillió forint érkezett.

Az újpesti nyomozók a házaspár otthonában kétmillió forint értékben foglaltak le autót, elektronikai cikkeket, zálogjegyeket, valamint ékszereket, amelyeket a gyanú szerint a bűncselekményből szerzett vagyonból finanszíroztak. A rendőrök a fürdőkád beépített szerelőnyílása mögött találták meg az elrejtett, feltehetően a bűncselekmények elkövetésénél használt mobiltelefonokat. A rendőrök a házaspárt őrizetbe vették és hétrendbeli csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

“A nő ellen ugyanilyen csalások miatt országosan több rendőrkapitányság is nyomoz”

írták.

Kapcsolódó cikkek