Bankot rabolt "Mihály arkangyal" Ukrajnában

Bankot rabolt "Mihály arkangyal" Ukrajnában

Bankot rabolt, majd a pénz egy részét szétosztotta a járókelők között egy férfi Ukrajnában, a Krím-félszigeten lévő Szimferopolban. Hozta nyilvánosságra csütörtökön az ukrán média.

A 34 éves férfi – akit még aznap elfogtak – Mihály arkangyalként mutatkozott be a rendőröknek. A hatóságok közlése szerint a testére filctollal fura jelek voltak festve. 

A bankrablás közben egyébként semmilyen fegyver vagy más veszélyes tárgy nem volt nála. A pénztárosnőt azzal fenyegette meg, hogy betöri a fejét, ha nem adja oda neki a kassza tartalmát. Az ijedt banki alkalmazott 20 ezer hrivnyát (600 ezer forint) adott át neki. A pénzintézetből kilépve a férfi osztogatni kezdte az arra járók között a rabolt pénzt. 

Állítólag aznap több másik bankot és pénzváltót megpróbált kirabolni, de nem járt sikerrel, mert az ottani alkalmazottak nem ijedtek meg a fenyegetésétől.Az arkangyal bankrablót a helyi pszichiátriai intézetbe szállították kivizsgálásra.

Az utóbbi napokban ez már a második furcsa rablás a Krími Autonóm Terület fővárosában, március 26-án este egy ismeretlen boszorkányjelmezbe öltözve rabolt ki egy élelmiszerboltot, a kasszából 320 hrivnyát zsákmányolva.

Kapcsolódó cikkek