Bilincsben a Király utcai lövöldözés gyanúsítottja

Bilincsben a Király utcai lövöldözés gyanúsítottja

Elfogták a Király utcai lövöldözés egyik gyanúsítottját Budapesten; ő vezette azt a fegyverekkel teli autót, amely hétfő hajnalban oszlopnak ütközött a fővárosi Bem József téren. Erről tájékoztatta az MTI-t a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

Csécsi Soma emlékeztetett arra, hogy 2015. április 15-én, hajnalban a budapesti Király utcában a jelenleg is körözött Száva János Róbert és három társa több lövést adott le egy társaság tagjaira, feltehetőleg gáz-riasztó fegyverből, majd autóval elmenekültek a helyszínről. A megtámadott társaság két tagja könnyű sérülést szenvedett. A rendőrök másnap két lövöldözőt elfogtak, harmadik társuk hétfőn hajnalban került rendőrkézre; mindhármuk, illetve a szökésben lévő Száva János Róbert ellen is csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség – ismertette a szóvivő.
 
A BRFK korábban azt közölte, közbiztonságra veszélyes eszközöket, valamint három gáz-riasztó és egy gumilövedékes fegyvert találtak lőszerekkel egy autóban Budapesten, amely hétfőn hajnalban oszlopnak ütközött a Bem József téren.


A tájékoztatás szerint a járőrök, nem sokkal fél kettő után megkülönböztető hang- és fényjelzés használatával próbáltak intézkedni egy, a II. kerületi Árpád fejedelem útján közlekedő kocsi vezetőjével szemben. A sofőr a rendőri jelzés ellenére nem áll meg, menekülni kezdett, a rendőrök pedig követték. Az autó a Bem József téren villanyoszlopnak ütközött, a benne ülő két ember elfutott a helyszínről. 
A rendőrök a jármű átvizsgálásakor találták meg a fegyvereket. Három órával később a helyszín közelében elfogták az egyébként körözés alatt álló autó vezetőjét, társát még keresik – közölte korábban a BRFK.

Kapcsolódó cikkek