fotó: pixabay.com

Szebb és rendezettebb lett a Lehel tér

Szebb és rendezettebb lett a Lehel tér

Köztisztasági és közrendvédelmi akciót szervezett a Lehel téren a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.
Mivel hétfő délutántól az utasok újra igénybe vehetik a Lehel téri metróállomást, a BKK fontosnak tartotta, hogy az állomáshoz vezető aluljárót és környezetét a rendszeres takarításon túl is megtisztítsák a fővárosi közműcégek segítségével.

Hozzátették, a forgalmas köztereket érintő kezdeményezés célja, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazzanak, nagyobb biztonságban érezzék magukat.
A tájékoztatás szerint a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.-ben működő FKF Köztisztasági és Főkert Kertészeti Divízió, valamint a BKV Zrt. munkatársai speciális gépekkel és kézi erővel kitakarították a Lehel téri metróaluljárót, illetve a busz-, trolibusz- és villamosmegállókat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság – a főváros forgalmas közterületeihez hasonlóan – fokozott rendőri jelenlétet biztosított a helyszínen.

Az összehangolt akcióból kivette részét a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság és a XIII. kerületi közterület-felügyelet is. A rendőrökhöz hasonlóan ellenőrizték a környéket. Támogatták az akciósorozat sikerességét a Menhely Alapítvány munkatársai is, akik a téren tartózkodó otthontalanoknak nyújtottak segítséget – ismertette a BKK, majd azt hangsúlyozták, hogy a BKK elkötelezett amellett, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, valamint állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet.

A 2021-ben indult köztisztasági és közrendvédelmi akciósorozatban idén eddig a Kálvin teret, az Etele teret, a KÖKI környezetét, a Keleti pályaudvart, valamint a Határ út metróállomást tették rendbe.

Kapcsolódó cikkek