Ők kapták a szeretetszolgálati és a pedagógiai díjakat

Ők kapták a szeretetszolgálati és a pedagógiai díjakat

reformátusÁtadták a Magyarországi Református Egyház zsinatának az Év könyve elismerését, valamint szeretetszolgálati, pedagógiai díjait pénteken Budapesten. Az elismeréseket Bölcskei Gusztáv, a zsinat lelkészi elnöke és Huszár Pál világi elnök nyújtotta át a testület ülésén.

Az Év könyve díjat Mucsi Zsófia, a Kálvin Kiadó munkatársa, főiskolai tanársegéd kapta Házasságkönyv című kötetéért. Az ünnepségen Fekete Károly, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora azt mondta, a könyv jó esküvői ajándék és indíttatást ad a lelkipásztorokkal folytatott beszélgetésekhez is.

Rozsnyai István, a zsinat diakóniai (szeretetszolgálati) bizottságának elnöke elmondta, a Kiss Ferenc-díjat Pinczés Julianna nyugalmazott műtősnővér, a miskolc-tetemvári gyülekezet tagja, valamint Kontha Benőné, a majosházi református egyházközség diakóniai egyesületének elnöke kapta, aki a környékükön tíz községben szervezte meg a haldokló betegek fizikai és lelki ellátására vállalkozó hospice szolgálatot.

A pedagógusoknak járó Imre Sándor-díjat “a református iskolaügyért végzett áldozatos munkájáért” Nagy Rózának, a túrkevei református általános iskola igazgatójának ítélték oda. Laudációjában Hörcsök Imre, a zsinat dunamelléki egyházkerületi világi tagja elmondta, Nagy Róza irányítása alatt az iskola vöröskeresztes bázisiskola és ökoiskola lett, s az intézményt 2011-ben óvodával bővítették.

Kapcsolódó cikkek