kórházi folyosó (illusztráció) forrás: pixabay.com

Fejlesztették a nyíregyházi kórházat

Fejlesztették a nyíregyházi kórházat

Uniós forrás segítségével csaknem nyolcszázmillió forintot fordított onkológiai és kardiológiai eszközparkjának fejlesztésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház.

A gyógyintézmény a közleményében azt írta, a 799,6 millió forint értékű pályázat során tíz darab modern onkológiai, onkosebészeti, onkopatológiai és kardiológiai eszköz, valamint a hozzájuk tartozó rendszerek és szoftverek beszerzése valósult meg a nyíregyházi kórházban.

Az onkológiai eszközcsomag a sugárterápiás lehetőségek és az onkosebészeti beavatkozások bővítésével, a daganatos betegségek szövettani diagnosztikájának fejlesztésével segíti az onkológiai ellátást.

Az onkosebészeti eszközök a sebészeti, fül-orr-gégészeti és urológiai szakmákban szolgálják az onkológiai betegek ellátását, az új eszközök használatával az emésztőrendszeri daganatok eltávolítása válik kiemelten biztonságossá. A kardiológiai eszközcsomag részeként új angiográfiás készülék biztosítja a folyamatos kétasztalos ellátást, illetve lehetővé válik az intrakoronáriás képalkotó eljárások és a fiziológiai vizsgálatok bővebb alkalmazása. A beruházással az új röntgenasztalon készülő felvételek archiválására, feldolgozására és telekonzultációjára alkalmas informatikai háttér is elérhető lesz.

Az eszközöket és a szoftvereket szeptemberben és októberben helyezik üzembe a nyíregyházi kórházban.

Kapcsolódó cikkek