fotó: pixabay.com

Ekkor kapják meg az emelt nyugdíjat az érintettek

Ekkor kapják meg az emelt nyugdíjat az érintettek

Átlagosan 52 000 forint pluszpénzzel számolhatnak júliusban a nyugdíjasok; akik bankszámlára kérték az utalást, már július 12-én megkapják a július havi nyugdíjuk mellett a nyolc havi nyugdíj után járó emelést is. Erről tájékoztatta a médiát Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.
A kiegészítő emeléssel mintegy 2,5 millió nyugdíjasnak együttesen 184 milliárd forint pluszpénzt folyósít az államkincstár.

A bankszámlára két utalás érkezik, az első a júliusi, 3,9 százalékkal emelt nyugdíj, míg a második a január-júniusi hathavi időszakra visszamenőlegesen járó emelés összegét és a 13. havi nyugdíj különbözetét foglalja magában, egy összegben – ismertette.

“Aki postai úton kapja a nyugdíját, annak a szokásos naptári napon viszi a postás a kiegészítő emeléssel növelt nyugdíjat és a visszamenőlegesen járó korrekciót”

– mondta az államtitkár.

A postai kifizetések esetében az utalványon látható a két kifizetés összege.

“A kormány, ahogy minden évben, idén is garantálja az inflációkövető nyugdíjemelést”

– hangsúlyozta Tállai András. Emlékeztetett, hogy a januári, 5 százalékos nyugdíjemelés után a háborús infláció miatt idén júliusban érkezik az évközi nyugdíjkiegészítés. Újabb nyugdíj-korrekcióról pedig ősszel – az éves várható infláció mértékének ismeretében – tud majd dönteni a kormány – ismertette, hozzátéve,

“mindezek mellett az idősek védelme érdekében jövőre is biztosítjuk a 13. havi nyugdíjat”.

Kapcsolódó cikkek